IDANS lärare

IDA JOHNSON
ÄGARE AV IDANS


Ida började dansa på Dansstudion Lena Johnson i Hallsberg när hon var 5 år. Där dansade hon showdans innan disco blev den stora favoriten. Vid sidan av discon dansade hon även hiphop, balett, konstnärlig dans & MTV style.

Ida började danstävla i Disco år 2007 i solo och duo, kort därefter även i grupp. Hon nådde högsta klasserna i alla discipliner men det var duon som låg i fokus och som den stora satsningen låg i. År 2009 kom Ida med sin parkompis med i landslaget som de tävlade för i EM och VM under 2009 och 2010. De största framgångarna för duon var SM silver 2009, 2a i NM 2009, 8a i VM 2009, 11a i EM 2010 och slutligen SM guld 2010.

Ida började undervisa hos Lena Johnson när hon var 15 år och tog då sin första utbildning inom Sveriges dansorganisation (SDO). Hon har sedan dess undervisat på heltid på olika dansskolor i Sverige. 2015 flyttade Ida till Stockholm för att jobba som danslärare på olika dansskolor och vidareutbildade sig med sin andra utbildning inom SDO.

Idag har Ida Steg 3 – Danslärarutbildning vilket är den högsta utbildningen i disco inom SDO.

Ida undervisar i konstnärlig dans, feminine vibe, slow, stage performance, teknik, tävlingscoaching och disco på IDANS Dansskola i Nyköping och Stockholm.

Idas favoriter
Godis: Filidutter
Färg: Rosa
Mat: Skaldjur
Låt: One life, Dermot Kennedy

Klädesplagg: IDANS Hoodie

FILIPPA GUVÉUS


Filippa har dansat sen hon var 5 år och idag tävlar hon aktivt i disco i Championklass, slow i Championklass och är även en landslagsdansare i konstnärlig dans.

Filippa har steg 1 av SDO’s utbildningar och undervisar i barndans, just dance, slow och Dance you off på IDANS Dansskola i Stockholm och Nyköping.

Filippas favoriter
Godis: Surt
Färg: Glitter
Mat: Tacos
Låt: Remember to remember me, Isak Danielson
Klädesplagg: Träningstights

ELINA FITINGHOFF NORDIN


Elina har dansat i mer än 20 år samt tävlat i disco i 10 år. Under hennes karriär som tävlingsdansare blev Elina uttagen till EM och VM för att representera det svenska landslaget internationellt i gruppdisco.

Elina tog sin första och andra utbildning i SDO 2017-2018. Hon har efter det vidareutbildat sig genom att läsa idrottspsykologi på GIH. Elina började undervisa 2013 och har stor erfarenhet av disco och konstnärlig dans som modern, jazz och show.

Idag har Elina Steg 3 – Danslärarutbildning vilket är den högsta utbildningen i disco inom SDO.

Elina undervisar i disco, slow, konstnärlig dans, teknik, stage performance och tävlingscoaching på IDANS Dansskola i Stockholm och Nyköping.

Elinas favoriter
Godis: Smash
Färg: Svart
Mat: Sushi
Låt: American teen, Khalid
Klädesplagg: Sweatshirt

ALVA LARSSON


Alva har dansat sen hon var 9 år och tävlar aktivt i disco och slow i Championklass, och är även en landslagsdansare i konstnärlig dans.

Alva har gått steg 1 av SDOs utbildningar och på gymnasiet gick hon danslinjen på Södra latin i Stockholm. Hon har en ettårig Jazz/commercial utbildning på Balettakademien i Stockholm i ryggsäcken och undervisar i hiphop, disco, barndans, dance you off och konstnärlig dans på IDANS Dansskola i Stockholm och Nyköping.

Alvas favoriter
Godis: Choklad
Färg: Blå
Mat: Pasta
Låt: When the party’s over, Billie Eilish
Klädesplagg: Hoodie