IDANS lärare

IDA JOHNSON
ÄGARE AV IDANS

Ida började dansa på Dansstudion Lena Johnson i Hallsberg när hon var 5 år. Där dansade hon showdans innan disco blev den stora favoriten. Vid sidan av discon dansade hon även hiphop, balett & MTV style.

Ida började danstävla i Disco år 2007 i solo och duo, kort därefter även i grupp. Hon nådde högsta klasserna i alla discipliner men det var duon som låg i fokus och som den stora satsningen låg i. År 2009 kom Ida med sin parkompis med i landslaget som de tävlade för i EM och VM under 2009 och 2010. De största framgångarna för duon var SM silver 2009, 2a i NM 2009, 8a i VM 2009, 11a i EM 2010 och slutligen SM guld 2010.

Ida började undervisa hos Lena Johnson när hon var 15 år och tog då sin första utbildning inom Sveriges dansorganisation (SDO). Hon har sedan dess undervisat på heltid på olika dansskolor. 2015 flyttade Ida till Stockholm för att undervisa på Baders Academy of Dance som ägs av Tobias Bader och vidareutbildade sig med sin andra utbildning inom SDO.

Ida undervisar i showkids, konstnärlig dans, show-MTVstyle, discoslow, stage performance, teknik i disco och slow samt disco och disco workout.

SARA SÖDERLUND

Sara har tidigare tävlat aktivt i discodans i 7 år, hon har dansat sen hon var 6 år gammal och undervisat i olika dansstilar i 10 år.
Intresset för hiphop växte fram i tidig ålder och för att hålla sig uppdaterad på de senaste trenderna tar hon nu kontinuerligt klasser i LA.

Sara är utbildad i SDO och undervisar i Hiphop och Jazzfunk på IDANS Dansskola i Nyköping.

FILIPPA GUVÉUS

Filippa har dansat sen hon var 5 år och idag tävlar hon aktivt i disco solo i superstarklass, duo i starklass samt grupp i championklass. Hon tävlar även i konstnärlig dans samt discoslow.

Filippa har steg 1 i disco utbildning i SDO och kommer att undervisa i Disco slow samt tävlingscoachning på IDANS Dansskola i Nyköping.

ELINA FITINGHOFF NORDIN

Elina har dansat i mer än 20 år samt tävlat i disco i 10 år. Under hennes karriär som tävlingsdansare blev Elina uttagen till EM och VM för att representera det svenska landslaget internationellt i gruppdisco.

Elina tog sin första och andra utbildning i SDO 2017-2018. Hon har efter det vidareutbildat sig genom att läsa idrottspsykologi på GIH. Elina började undervisa 2013 och har stor erfarenhet av disco och konstnärlig dans som modern, jazz och show.

Elina undervisar i disco, slow, konstnärlig dans, teknik i disco och slow, stage performance och disco workout på IDANS Dansskola i Stockholm.

ALVA LARSSON

Alva har dansat sen hon var 9 år och tävlar aktivt i disco både i solo och duo i Superstar klass samt grupp i championklass. Hon tävlar även i discoslow och hiphop.

Alva har gått steg 1 i disco av SDOs utbildningar och gick danslinje på Södra latin i Stockholm. Alva kommer att undervisa i hiphop på IDANS Dansskola i Stockholm.

NATHALIE BERGQVIST

Nathalie har tävlat aktivt i pardans. 
Efter sina år som tävlingsdansare utbildade Nathalie sig inom SDO och har undervisat pardans samt Zumba i England, Stockholm samt i Nyköping, bl.a. med Tony Irving.

Nathalie undervisar i latinmix och kommer vara med under workshops!